ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко може евакуювати дипломатів з Гвінеї у разі потреби

|

Міністерство оборони готове задіяти український миротворчий контингент у Ліберії для евакуації наших дипломатів та громадян з Гвінеї, заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко, перебуваючи у Львові.

“Міністерство оборони готове задіяти український миротворчий контингент у Ліберії для евакуації наших дипломатів та громадян з Гвінеї”, – сказав він. – “Учора прийшла тривожна звістка про те, що у Гвінеї відбулися події, які зовні нагадували державний заколот. Тому постало питання про безпеку українського Посольства і людей, які перебувають на території Гвінеї”.

Він також додав, що тривожні події у Гвінеї розгортаються на відстані 520 км від базового табору 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії.

Як зазначив глава вітчизняного оборонного відомства, терміново під егідою Міністерства зовнішніх справ України було створено оперативну групу, до складу якої увійшли представники Генерального штабу ЗС України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«У тісній взаємодії з Посольством України у Гвінеї і нашими миротворцями у Ліберії ми відпрацювали всі необхідні питання і готові задіяти наші транспортні вертольоти Мі-8 під прикриттям бойових вертольотів Мі-24 для евакуації громадян України з Гвінеї», – повідомив Міністр оборони. Але, як додав Анатолій Гриценко, це станеться у разі загострення ситуації у Гвінеї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *