ОСТАННІ НОВИНИ

Заява Садового про стан електропостачання у Львові дезінформує громадськість - "Львівобленерго"

|

Зміст заяви міського голови Львова щодо ситуації з електропостачанням у місті не відповідає дійсному стану речей. Про це йдеться у відповіді ВАТ “Львівобленерго” на заяву міського голови, розповсюджену відділом корпоративних зв ` язків компанії.

Згідно з цим повідомленням, заява А. Садового “містить необ ` єктивну інформацію, яка, з одного боку, дезінформує громадськість, а, з іншого, – завдає великої шкоди іміджу ВАТ “Львівобленерго”.

“Ситуація з електропостачанням споживачів у Львові не є катастрофічною, як це зазначалось у листі. Слід зауважити, що більшість вимкненнь випала на другу половину січня, коли Львів та Львівська область опинилися в епіцентрі негоди, від якої постраждали і електричні мережі регіону”, – зазначено в повідомленні.

Представники енергетичної компанії також стверджують, що “твердження А. Садового про різке зростання кількості аварійних вимкнень, унаслідок виходу з ладу обладнання Львівських міських електричних мереж (ЛМЕМ) у січні 2007 року, не є правдивим”, бо як показує аналіз, у січні 2007 року було 34 випадки аварійних вимкнень, що відповідає середньостатистичному показнику за попередні роки.

За період 2005-2007 років Товариство вживало заходи для підвищення надійності електропостачання споживачів міста. Так, якщо протягом 2005р. у мережі ЛМЕМ було пошкоджено 130 кабельних ліній 6-10 кВ, то у 2006 р. ця цифра становила 23 і має тенденцію до зменшення.

У 2004 році ВАТ “Львівобленерго” розпочало заміну низьковольтної кабельної мережі з переведенням живлення з 220В на 380В, що дозволяє суттєво збільшити пропускну здатність мереж. На проведення цих робіт було вкладено – 12,4 млн. грн. і замінено 24 км кабелю. Проте робота не дає належного ефекту через неготовність внутрішньобудинкових мереж, які перебувають у віданні ЖЕКів, до переведення на напругу 380В.

Як зазначено у відповіді, “за власні кошти ВАТ “Львівобленерго” здійснило реконструкцію внутрішньобудинкових мереж у 18-ти будинках на площі Ринок, а це ще майже один мільйон гривень. До того ж, під час заміни зовнішніх кабельних ліній за кошти ВАТ “Львівобленерго” встановлено 285 ввідних шаф замість застарілих пристроїв, що були на балансі ЖЕКів. Протягом двох останніх років комунальні служби не виказували зацікавленості в подальшому проведенні реконструкції внутрішньобудинкових мереж міста, і лише після заяв ВАТ “Львівобленерго” про припинення робіт, місто вирішило посприяти в продовженні розпочатої роботи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *