ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА ініціюватиме прийняття нового закону щодо функціонування української мови

|

Львівська облдержадміністрація звернеться до Верховної Ради України з проханням прийняти новий закон щодо функціонування української мови, оскільки закон Української РСР «Про мови» від 1989 року допускає двомовність в Україні. Про це сьогодні під час засідання Колегії ЛОДА зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Батенко.

В ході обговорення питання порядку денного щодо стану функціонування українського мови як державної на території області члени Колегії зійшлись на одній думці – треба міняти законодавство, оскільки чітких вимог застосовувати лише українську мову, як державну не передбачено ніде.

Окрім того присутні обговорили проблему мовного законодавства на продовольчому ринку, де підприємці продають продукти без дублювання назв українською. Водночас начальник головного Львівського обласного управління у справах захисту прав споживачів Павло Сосновський зазначив, що досі немає жодного факту скарг споживачів на порушення мовного законодавства на продовольчому ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *