ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з робочим візитом гостював Іван Саєвич

|

Виконувач обов’язків голови Держспоживстандарту України Іван Саєвич перебував у Львові з робочим візитом 2 лютого. Про це повідомляє офіційний сайт ЛОДА. Він розповів про основні проблеми та перспективами щодо подальшого розвитку сфери технічного регулювання та споживчої політики.

Як зазначив Іван Саєвич, на сьогоднішній день, в контексті євроінтеграції України, по-особливому загострилися питання з вдосконаленням вітчизняної законодавчої бази. Йдеться про необхідність приведення національної системи технічного регулювання та споживчої політики у відповідність до практики країн-членів СОТ та ЄС. Це необхідне з метою усунення технічних бар’єрів у торгівлі, її адаптації до законодавства країн Європи, забезпечення розвитку національної системи стандартизації, її відповідності вимогам Угоди з технічних бар’єрів у торгівлі та гармонізації з європейською моделлю стандартизації. А для цього, насамперед, необхідно й відповідне державне фінансування (багато програм Держспоживстандарту, які запланували виконати минулого року – було недофінансовано).

Голова Держспоживстандарту також розповів про інші наболілі проблеми пріоритетних напрямків роботи: підвищення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг); розвиток міжнародних відносин щодо співробітництва у сфері стандартизації, метрології та взаємного визнання оцінки відповідності з країнами – торговельними партнерами України; підвищення рівня захисту прав та інтересів споживачів; підвищення дієвості та ефективності державного управління; забезпечення відкритості в діяльності Держспоживстандарту України; створення системи державного ринкового нагляду на принципах, що діють в ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *