ОСТАННІ НОВИНИ

Щоб позбутися розмальованих фасадів, потрібно створити спеціальні місця для графіті

|

Щоб позбутися розмальовок на стінах історико-архітектурної спадщини Львова, потрібно створити спеціальні місця для графіті. Саме такої думки начальник міліції громадської безпеки РВ ЛМУ УМВС у Львівській області Володимир Лейник. Про це він розповів журналістам під час сьогоднішнього круглого столу.

«На рівні місцевої влади потрібно продумати місця (особливо це стосується паркових зон, дитячих спортивних майданчиків), де можна проводити чи конкурси з графіті, чи просто залучити туди дітей, які малюють на стінах», – наголосив Володимир Лейник. На його думку, це допоможе позбутися різних написів, які так часто з’являються на стінах історико-архітектурної спадщини Львова. Водночас, за словами в.о. начальника управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, місто готове виділити такі місця.

За словами начальника міліції громадської безпеки РВ ЛМУ УМВС у Львівській області, розмальовують львівські будинки здебільшого неповнолітні з неблагополучних сімей. Крім того, трапляються випадки, що написи на фасадах будинків з’являються через нездорову конкуренцію. Як розповів Володимир Лейник, інколи підприємці самі дають неповнолітнім гроші (це може бути й 10 гривень), щоб ті «прикрасили» магазин конкурента різними надписами.

Як розповів директор ЛКП «Княжий Львів» Ігор Савка, торік хаотичні написи на стінах старовинних будинків завдали підприємству шкоди на суму 10 тисяч гривень.

А притягнути малолітніх «художників» до відповідальності фактично неможливо, адже малюють вони, зазвичай, ночами, коли на вулицях немає свідків. Та й, згідно із законом, до адміністративної відповідальності притягують тих, хто пошкодив майно на суму 12 тисяч гривень. Такої матеріальної шкоди графітники поки що не завдавали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *