ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові катастрофічно бракує сажотрусів

|


У львівських комунальних підприємствах, які обслуговують житлові будинки з пічним опаленням, не вистачає професійних сажотрусів. Про це сьогодні, 31 січня, під час прес-конференції повідомив начальник житлового відділу Галицької адміністрації Орест Тимчишин.


Він зазначив, що, відповідно до правил безпеки систем газопостачання, перевірку димових каналів опалювальних печей слід проводити двічі на рік. Однак повноцінну перевірку доволі важко здійснювати через брак кадрів. У Галицькому районі практично всі будинки мають понад сто років, є також трьохсотрічні, але повноцінний ремонт димо-вентиляційної системи можливий лише в разі проведення капремонту», – зазначив О. Тимчишин. Водночас, як повідомив головний інженер ВАТ «Львівгаз» Роман Чайковський, 95 відсотків нещасних випадків, під час яких люди отруюються чадним газом, пов’язані з несправністю димових каналів.


За словами О. Тимчишина, у районі є потреба у 24 сажотрусах, а працює лише 14, середній вік яких – 57 років. «Це велика проблема, бо не вчать ремеслу сажотрусів ні технічні, ні середні спеціальні навчальні заклади. Готують їх тільки у навчальному комбінаті, що на вулиці Липинського. А платити за навчання повинне ЛКП, якому потрібні сажотруси. Інша проблема в тому, що добре підготованих сажотрусів «перекуповують» приватні організації, які мають можливості відповідно оплачувати їхню нелегку працю. У комунальних підприємствах сажотрус отримує 500-600 грн», – зазначив О. Тимчишин.


За словами в. о. начальника управління житлово-комунального господарства ЛМР Івана Квика, загалом у львівських ЛКП працює 53 сажотруси. Будинків з пічним опаленням у Львові налічується 7246, а з індивідуальним опаленням – 476.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *