ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємців Львівщини поставили в глухий кут?

|

Представництво Держпідприємництва у Львівській області стверджує, що плани Львівської міської ради переукладати договори оренди, укладені до 1 січня 2007 року, поставили підприємців Львівщини в глухий кут.

«Здивування викликає положення статті про те, що договори оренди державного та комунального майна, укладені до 1 січня 2007 року, у шестимісячний термін підлягають обов’язковому перегляду – відповідно до встановлених норм. Тобто всі діючі договори повинні бути переглянуті та укладені знову з тими орендарями, які запропонують вигіднішу ціну, але тоді орендодавцю необхідно розірвати в односторонньому порядку діючий договір. Це грубо суперечить ст. 78 цивільного кодексу України. І що найголовніше – ця норма грубо суперечить ст. 58 Конституції України, де зазначається, що Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи”, – стверджує голова представництва Держпідприємництва, радник Голови Держпідприємництва України, Ярослав Кашуба.

Представництво Держпідприємництва України у Львівській області надіслало відповідного листа в Держпідприємництва України з проханням дати тлумачення дій Львівської міської ради та роз’яснити положення ст. 118 Закону України «Про державний бюджет України на 2007 рік».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *