ОСТАННІ НОВИНИ

«Муніципальна дружина» почала незле заробляти на порушниках правил паркування

|

Протягом тижня, з 23 до 29 січня, працівникам ЛКП «Муніципальна дружина» вдалося заробити на водіях-порушниках, які в недозволених місцях паркували свої авто, 21 тис. 570 грн. Про це повідомив сьогодні, 30 січня, начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Микола Шкурган.

За словами М.Шкургана, за цей період 58 автомобілів були евакуйовані на штрафний майданчик, а кожному з водіїв-порушників, щоб повернути свої авто, довелося заплатити понад 280 грн. Для інших водіїв, які встигли вчасно підійти до своїх машин, коли їх збиралися евакуйовувати, «викуп» авто обійшовся дешевше. 92 водія за паркування в недозволеному місці заплатили по 92 грн.

М.Шкурган прогнозує, що з часом, коли «Муніципальна дружина» повністю освоїться з новими завданнями та з новими евакуаторами, сума їх заробітків значно зросте. За його словами, планується, що два евакуатори щодня відвозитимуть на штраф майданчик до 20 автомобілів. «Якщо станеться чудо і водії зрозуміють, що не можна порушувати правил, то можливо, й жодного автомобіля не будуть забирати. Але як показує досвід, на чудо не варто сподіватися», – зазначив М.Шкурган. Також він вкотре підтвердив, що незабаром тариф на евакуацію автівок злісних порушників таки доведеться збільшити. За словами начальника управління транспорту, незабаром ця «послуга» становитиме близько 350 грн.

Окрім того, М.Шкурган за допомогою ЗМІ ще раз звернувся до львів’ян й просив, щоб водії не залишали авто на магістральних вулицях, оскільки це заважає належному прибиранню від снігу. «Інакше доведеться застосовувати евакуатори. Іншого виходу ми не бачимо», – зазначив він і додав, що евакуатори працюватимуть над очищенням вулиць від авто не лише удень, але вночі.

Нагадаємо, 23 січня, М. Шкурган продемонстрував представникам медіа два нові автомобілі-евакуатори, які придбані за кошти міського бюджету. За словами начальника управління транспорту і зв’язку, більш як півроку знадобилося міській владі для того, щоб провести тендер, визначити переможця та оформити документацію на придбання евакуаторів. Переможцем тендерних торгів стало ТзОВ «Спецтехсервіс», ціна пропозиції якого була найнижчою – 296 тис. грн. за одну машину. 29 грудня два евакуатори на шасі МАЗ 43704-268 були передані для експлуатації львівському комунальному підприємству «Муніципальна дружина».

М. Шкурган зазначив, що нові евакуатори є суттєво кращими, ніж ті, що доводилося орендувати досі. Вантажопід’ємність евакуаторів дозволяє перевозити авто до 3,5 тон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *