ОСТАННІ НОВИНИ

У лабораторії «Львівської політехніки» виявили безліцензійні прекурсори

|

Співробітники УБНОН УМВСУ у Львівській області 23 січня провели перевірку щодо встановлених правил обігу підконтрольних речовин в діючій лабораторії кафедри технологічної переробки пластмас НУ «Львівська політехніка». Як повідомляє ЦГЗ УМВСУ Львівщини, під час перевірки виявили низку правопорушень. Так, у лабораторії виявлено та вилучено спеціальний хімічний посуд, реактиви, прекурсори: ацетон, ангідрид оцтової кислоти, щодо яких встановлено заходи контролю. Використання і зберігання цих матеріалів і речовин ще з 90-тих років не контролювалося і належним чином не документувалось.

Як відомо, прекурсори – це речовини за допомогою яких виготовляють наркотичні та психотропні речовини. Для їх отримання необхідно мати ліцензію і вести контроль за їх використанням. Хоча вилучено тільки 800 грам ацетону та 83.9 грам ангідриду оцтової кислоти, але 1 грам такої кислоти на «чорному» ринку коштує до 20 гривень. Крім того, за прихідними документами ця лабораторія використовувала соляну і сірчану кислоти, які є прекурсорами та щодо них встановлено заходи контролю. Ангідрид на обліку в лабораторії взагалі не значився.

Встановлено, що прекурсори використовуються для проведення навчально-лабораторних робіт з студентами університету і контроль за їх утриманням і реалізацією несе керівництво кафедри. Але станом на 23 січня керівництво НУ «Львівська Політехніка» не зверталась до Комітету з контролю за наркотиками та УБНОН УМВСУ у Львівській області з приводу отримання ліцензії на здійснення певних видів господарської діяльності пов’язаної з обігом прекурсорів, здійснювало вказану діяльність безліцезійно.

Така халатність і безвідповідальність до своїх обов’язків приводить до відповідальності перед законом. В такому випадку керівництво НУ «Львівська політехніка» нестиме відповідальність за ст. 164 Кодексу про Адміністративні правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *