ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові перебуває перша космонавтка українського походження Хайдамері Пайпер-Стефанишин

|

У Львові перебуває перша космонавтка українського походження Хайдамері Пайпер-Стефанишин. На летовищі Хайдамері Пайпер-Стефанишин зустрічала її українська родина по лінії батька.

В Україні американська астронавтка українського походження вперше. Утім про Батьківщину її батька, Львів, чула дуже багато у дитинстві. Лише через багато років вона побачила землю своїх предків. Про життя у відкритому космосі говорить по-філософськи: “Я могла дивитись на Землю. Бачити материки і океани. І на другу сторону я бачила чорний космос. Я тільки дивилася на то все і думала:” Я тут”, – каже Хайдамарі. До речі, і далеко в космосі вона не забувала про своє походження: “Дуже легко було знайти Чорне море. І я знайшла ріку Дніпро і Київ я знайшла із космосу. А от Львів я не могла знайти”.

А от львівські родичі її знайшли. Двоюрідний брат Хайді, Ярослав, називає її ніжно по-українськи – Анничка. І перші враження від зустрічі дуже хвилюючі.

“Дуже велике хвилювання – все ж таки двоюрідна сестра. Ми приготували хороший подарунок, український”, – каже пан Ярослав.

Хайдамері Пайпер-Стефанишин вилетіла у відкритий космос 28 серпня 2006 року на борту “човника” “Атлантіс”. Там астронавтка провела 11 днів. Повідомляє «РадіоМан».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *