ОСТАННІ НОВИНИ

Мороз опублікував закон про Кабмін в Інтернеті

|

Голова Верховної Ради Олександр Мороз опублікував текст закону «Про Кабінет Міністрів України» на веб-сайті Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«На виконання частини четвертої статті 94 Конституції України повідомляю про офіційне обнародування Головою Верховної Ради України Закону України «Про Кабінет Міністрів України». Текст цього Закону розміщений на веб-сайті Верховної Ради України, який є офіційним джерелом інформації Верховної Ради України», – зазначено у повідомленні.

Відповідно до частини п’ятої статті 94 Конституції України, йдеться у повідомленні, закон «Про Кабінет Міністрів України» вступить в силу з дня його опублікування в установленому порядку, тобто після публікації в офіційних виданнях – «Голос України», «Урядовий кур’єр» та «Відомості Верховної Ради».

У повідомленні зазначається, що якщо Президент не підписав закон, вето щодо якого подолано Верховною Радою, він невідкладно офіційно оприлюднюється Головою Верховної Ради України і опубліковується за його підписом.

„Зважаючи на те, що відповідно до статті 88 та частини першої статті 94 Конституції України Закон був підписаний Головою Верховної Ради України, конституційна процедура набрання чинності Законом України «Про Кабінет Міністрів України», який не був підписаний Президентом у 10-денний строк, вимагає від Голови Верховної Ради наступного кроку – невідкладного офіційного оприлюднення цього Закону”, – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *