ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентуватимуть посібник зі статевого виховання

|

Презентація посібника для вчителів зі статевого виховання під назвою “Тіло – храм Святого Духа. Програма статевого виховання (17 – 18 років)” відбудеться 31 січня у конференц-залі УКУ.

У рамках презентації буде проведено семінар, присвячений актуальним питанням статевого виховання молоді. Презентація програми та семінар відбудуться під патронатом Комісії у справах катехизації при Патріаршій курії УГКЦ та Катехитично-педагогічного інституту УКУ.

Презентація програми статевого виховання “Тіло – храм Святого Духа. Напрямні для статевого виховання” відбулася 20 січня 2004 року. „Турбота про християнське виховання дітей та молоді, яке включає статеве виховання, – зазначено у вступі до програми „Тіло – храм Святого Духа”, – належить насамперед батькам – родині. Церква, як добра Мати, постійно дбає про християнське виховання своїх дітей, оскільки несе відповідальність за їхнє спасіння. Тому й статеве виховання є теж турботою Церкви, яка вказує дорогу, допомагає тим, хто відповідальний за виховання. Статеве виховання є складовою цілісного процесу християнського виховання, а не окремою його частиною”.

Мета та завдання програми – допомагати батькам, катехитам, учителям християнської етики, підліткам та молоді у формуванні особистості на засадах християнської моралі. Зокрема, у сфері статевості як Божого дару, плекання чистоти серця й покликання до святості молодої людини в усіх аспектах її життя: соціальному, емоційному, інтелектуальному та духовному. Програма є доповненням до вже чинних програм християнського виховання, вона реалізується в недільних катехитичних школах, парафіях для катехизації дітей та молоді, центрах формування молодих сімей, католицьких школах. Її також використовують як методичну допомогу під час викладання християнської етики в старших класах загальноосвітніх шкіл. Програма статевого виховання складається з чотирьох підручників. У 2006 році було презентовано перший та другий, а 31 січня 2007 року відбудеться презентація третього. Четвертий підручник, присвячений батькам, зараз перебуває у стадії розроблення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *