ОСТАННІ НОВИНИ

«Бютівці» не є найбільшими «прогульниками» сесій облради - Денькович

|

Депутати з фракції БЮТ у Львівській обласній раді не є найбільшими «прогульниками» пленарних засідань, вважає заступник голови облради, представник БЮТ, Іван Денькович. «Мені було прикро, коли побачив інформацію про те, що найбільшими «прогульниками» в обласній раді є депутати з фракції БЮТ. Ми зробили детальний аналіз відвідування й побачили, що картина не відповідає дійсності», – заявив він під час сьогоднішньої прес-конференції.

На підтвердження своїх слів І.Денькович навів цифри з проведеного аналізу відвідування. Так, за його словами, депутати блоку «Наша Україна» за час тривання цієї каденції пропустили загалом 200 засідань (46,8%), відтак в середньому припадає, ніби кожен з депутатів був відсутнім на 4 засіданнях ради. Депутати з БЮТу загалом пропустили 151 засідання (34,79%), в середньому по 3,6 засідань кожним депутатом. ВО «Свобода» – 40 засідань (9,2%), в середньому по 4 засідання кожним депутатом. УНП – 29 засідань (6,68%), в середньому по 3,2 засідань кожним депутатом. Насправді ж найкращі показники відвідування виявилися у депутатів від ГО «Пора». Вони пропустили 14 засідань (3,22%), що в середньому складає по 1,6 засідань кожним депутатом.

Понад половину усіх пленарних засідань пропустили шість депутатів, а саме: М.Сендак (БЮТ), Є.Сухін («Партія промисловців і підприємців»), О.Баляш (БЮТ), Б.Буца («НУ»), П.Малетич (БЮТ) та С.Ковальчук (БЮТ). Щоправда, І.Денькович відразу ж пояснив, що М.Сендак та С.Ковальчук мали поважну причину для невідвідування пленарних засідань. Щодо інших «прогульників» від БЮТу, то за його словами, вони повинні самі визначитися, чи хочуть надалі бути депутатами. Їх поведінка буде розглянута на обласному бюро партії.

За словами І.Деньковича, керівництво Львівської облради, оприлюднюючи викривлену інформацію щодо статистики відвідування пленарних засідань депутатами, таким чином маніпулювало громадською думкою. Також він наголосив, що реальну картину відвідування пленарних засідань може показати лише реєстрація у журналі, яка проводиться перед початком ранкового засідання та пообіді і засвідчується підписом кожного депутата. Натомість реєстрації, що проводиться електронною системою голосування «Рада», не варто довіряти. Оскільки часто трапляється, що картками відсутніх депутатів голосують їх колеги з фракції. «Наприклад, Васюник і Буца постійно в Києві сидять, а їх картками голосують», – зазначив І.Денькович. Водночас він запевнив, що серед депутатів-«бютівців» така практика не є поширеною й тому у системі «Рада» відображається голосування лише тих обранців, які безпосередньо знаходяться у сесійному залі. Відтепер, фракція БЮТ вимагатиме, аби надалі такого обміну картками не відбувалося. «Фракція БЮТ буде наполягати, якщо відсутній депутат, його картка також має бути відсутня», – категорично заявив І.Денькович.

У 2006 році за час тривання п’ятої каденції Львівської обласної ради було проведено десять сесій, які складалися з дев’ятнадцяти пленарних засідань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *