ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові зросте ціна оренди комунального майна

|

Вартість оренди комунального майна у Львові незабаром зросте, оскільки, згідно з чинним законодавством, міська влада розробила нову методику розрахунку орендної плати. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив в. о. начальника управління комунальної власності міської ради Роман Ковальчук. За його словами, ставки оренди майна будуть індикативними і залежатимуть від низки параметрів, а розмір ставки збільшиться на 3-10%.

Цього року міська влада планує отримати від оренди нерухомості 20 мільйонів гривень, тоді як минулоріч ця цифра становила 12 мільйонів. Подорожчання комунальної нерухомості є одним із чинників збільшення планів.

Ще Р. Ковальчук повідомив, що вже цього року угоду про оренду нерухомості укладатимуть виключно на конкурсних засадах – для цього також розробляють спеціальний механізм.

Водночас він зазначив, що, згідно з планами, від приватизації цього року отримають менше, аніж минулого року, а від оренди – більше. Місто не хоче все продавати, а радше віддаватиме в оренду, тому що це у стратегічній перспективі принесе значно більші кошти, адже нерухомість постійно дорожчає, а відтак, дорожчає й оренда.

Минулого року від приватизації до міської скарбниці надійшло 82,4 млн. гривень. Загалом цього року планують від оренди та приватизації отримати 35 млн. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *