ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний комітет оштрафував «Золочівтеплоенерго»

|

Львівське обласне відділення АМКУ оштрафувало МКП „Золочівтеплоенерго” на 1050 грн. за зловживання монопольним становищем, передає офіційний сайт АМК України.

Як встановили працівники відділення, згадане підприємство не дотримувалося вимог Порядку формування тарифів при встановленні вартості послуг централізованого теплопостачання.

Зокрема, не враховувалися втрати тепла в тепломережах, що могло призвести до затвердження економічно необґрунтованих тарифів. До того ж, підприємство не укладало з населенням договори, що суперечить Закону України „Про житлово-комунальні послуги” та постанові КМУ. А також –безпідставно застосовувало різні умови при укладенні з бюджетними організаціями рівнозначних угод. Так, договір з центральною районною лікарнею передбачав застосування до лікарні фінансових санкцій у розмірі 5-тикратної вартості спожитої без дозволу або понад встановлений ліміт теплової енергії. Проте в угодах з Інспекцією якості та формування ресурсів сільгосппродукції такий пункт був відсутній. Крім того, для лікарні визначався розмір відшкодування за пошкодження пломб – 25% вартості теплової енергії, спожитої за попередній розрахунковий період.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *