ОСТАННІ НОВИНИ

«150 шедеврів польського живопису із збірки Львівської галереї мистецтв» відвідали Польщу

|

Новий альбом «150 шедеврів польського живопису із збірки Львівської галереї мистецтв», укладений мистецтвознавцем Ігорем Хоминим, побачив світ у переддень 100-річчя одного з найповажніших художніх музеїв України. Презентація виданого у Сопоті альбому вже відбулася у п’яти містах Польщі. Український читач матиме змогу ознайомитися із книжкою 15 лютого.

Презентація альбому розпочалася у Національному музеї у Вроцлаві, потім це розкішно ілюстроване видання побачили в Національному музеї у Познані, Державній галереї мистецтв у Сопоті, найвідомішій польській галереї «Захента» у Варшаві та національному музеї в Кракові.

Ідея випуску альбому належить директору Державної галереї мистецтв у Сопоті, з якою тривалий час тісно співпрацює Львівська державна галерея мистецтв. Кошти на видання надало Міністерство культури Польщі. Відбір експонатів здійснив головний охоронець фондів ЛДКГ Ігор Хомин, він же є й автором тексту анотацій до кожної картини та біографій художників. В альбомі вміщено репродукції львівського фотографа Іллі Левіна з картин 99 польських митців. Передає ЗІК.

«Альбом містить по кілька репродукцій експонатів таких малярів як Мальчевський, Матейко, Косаки, Семерадський. Є ряд картин, яких пересічні люди ніколи не бачили, бо ці шедеври не виходили поза межі фондосховища. Усі твори, що увійшли до альбому, вперше експонуватимуть разом на виставці, яку Львівська державна галерея мистецтв відкриє 14 лютого,» – так прокоментував унікальність видання його автор – львівський історик мистецтва Ігор Хомин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *