ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада хоче реформувати комунальні підприємства

|

На черговому засіданні постійної депутатської комісії економічної політики цього тижня депутати розглянули та погодили підготовлений департаментом економічної політики проект ухвали «Про затвердження положення про участь територіальної громади м. Львова у господарських товариствах».

Як повідомила прес-служба міської ради, ця ухвала передбачає набуття територіальною громадою м. Львова корпоративних прав на ефективне використання майна та отримання максимального соціально – економічного ефекту від вкладення капіталу громади Львова.

Голова цієї комісії Тарас Когут, пояснив, що це положення дозволяє місту переформувати роботу діючих комунальних підприємств, а саме частину їх перевести у товариства, де окрім міста часткою майна матимуть змогу володіти інші юридичні особи. Такий крок, за словами п. Когута дозволить, в першу чергу, поліпшити якість управління комунальними підприємствами. При цьому покращить роботу цих підприємств в ринкових умовах, що зробить їх більш самодостатніми. На запитання, що принесе це місту, Тарас Когут відповів: «Львівській міській раді ця ухвала надає можливість участі в масштабних міських проектах, які передбачають співпрацю з інвесторами із залученням майна та ресурсів Львова».


Остаточне рішення щодо цього проекту депутати прийматимуть завтра на черговому засіданні сесії Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *