ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області понад 80 млн тонн небезпечних відходів

|

Понад 80 млн тонн небезпечних відходів зберігається зараз на території Львівської області. Про це сьогодні під час зустрічі із спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини О. Ібеану повідомив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Богдан Матолич.




За його словами, це передовсім терикони від видобутого вугілля, відходи з новороздільського комбінату «Сірка», нафтові шлами. Також кислі гудрони, яких у Львівській області назбиралося приблизно 250 тисяч тонн. Пестициди, які зберігаються у неналежних умовах.




Для утилізації цих відходів, за словами голови обласної адміністрації Петра Олійника, потрібні передовім кошти та технології. А крім того, слід провести повну інвентаризацію наявних небезпечних відходів.




Минулого року за бюджетні кошти було вивезено для утилізації 100 тонн пестицидів. На це витратили 1,3 млн гривень, однак для вирішення цієї проблеми загалом потрібно на кілька порядків більше грошей. І тут обласна влада сподівається на допомогу ООН.




Представник ООН сьогодні і завтра побуває на місцях скупчення небезпечних відходів, відтак складатиме звіт про ситуацію в області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *