ОСТАННІ НОВИНИ

Від завтра у «Дзизі» карнавал

|

23 січня о 17:00 у галереї “Дзиґа” (вул. Вірменська, 35) відбудеться відкриття виставки “Маскарад”, яку представляють Інформаційно-мистецький центр Львівської Національної Академії Мистецтв та МО “Дзиґа”.

Залежно від функцій, прийнято розрізняти обрядову, театральну і карнавальну маски. Саме останню, яка завжди виступала своєрідною візитівкою “карнавалу-МАСКАРАДУ”, покладено в основу проекту.

Характерною рисою “МАСКАРАДУ” є відхід від звичайного життя, від повсякденної ієрархії, рутинних правил і укладів. У карнавальному дійстві немає нічого усталеного, непорушного, усі поняття відносні, двоякі і суперечливі. Тут стираються межі між високим і низьким, величним і ницим, між життям і смертю… Повсюдно панують ідеї безперервного радісно-піднесеного руху і вічних перемін… Настрій “карнавалу-МАСКАРАДУ” – вогонь, який, прагнучи знищити усталений світ, очищує його… Вплив карнавального способу мислення здавна відчутний в усіх ділянках культури – в образотворчому мистецтві, літературі, музиці, театрі. Крім того – у принципах осмислення суспільних процесів, насамперед у філософії…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *