ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські праві обговорюють можливості об’єднання в одну політичну силу

|

Як відшукати механізми, застосовуючи які таки вдасться створити єдину національно-патріотичну політичну силу, сьогодні на засіданні круглого столу обговорювали представники Львівських обласних організацій політичних партій правого спрямування. Щоб обговорити актуальне питання об’єднання правих, зібралися заступники обласних осередків УНП – Ярослав Тимчак, НРУ – Богдан Бедрило, УРП «Собор» – Ірина Лукавецька, КУН – Микола Пшевлоцький, голова ЛОО ВО «Свобода» – Ірина Сех, а також активісти зазначених партій.

Практично всі доповідачі погодились, що майже не існує відмінностей в основних ідеологічних засадах, які сповідують ці політичні сили. Однак, незважаючи на близькість ідеології, неодноразові спроби до об’єднання зазнавали поразки. «Спроби об’єднатися були іноді й успішними, згадаймо хоча б президентські вибори, але після цього ми побачили, що є багато перешкод… І передусім на перешкоді ставали кадрові проблеми. Зараз ситуація в державі динамічно змінюється не на користь національних сил, тож об’єднання необхідне і не декларативне, яке обмежиться підписанням меморандумів, а дійсно реальне об’єднання», – заявила представниця УРП «Собор» Ірина Лукавецька. За її словами, виробити ідеологічні та організаційні засади для об’єднання стане можливим, власне, за допомогою проведення подібних круглих столів.

Голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех наголосила, що настав час говорити про злиття партій правого спрямування шляхом розпуску й утворення однієї політичної сили. «Ми категорично проти об’єднання заради об’єднання. Повинні всі розпуститися й створити одну політичну силу. «Свобода» сьогодні до цього готова», – заявила вона. Ярослав Тимчак (УНП) зазначив, що необхідно створити робочий орган (координаційний комітет чи раду), який би почав напрацьовувати шляхи для об’єднання.

Представники НРУ та КУНу підтримали попередніх промовців, зазначаючи, що цей круглий стіл і міг би стати основою робочої групи.

Рухівець Ігор Микитин резонно зазначив, що не слід зациклюватися над об’єднавчим процесом правих лише на рівні області, адже мета здобути перемогу правих на наступних парламентських виборах. «Наші партії не мають різного бачення ідеологічних засад, на перешкоді об’єднання стоять лише амбіції окремих лідерів», – резюмував уенпіст Михайло Баляс.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *