ОСТАННІ НОВИНИ

Засуджено фінансового махінатора, що переховувався в Іспанії

|

Вироком Франківського районного суду Львова до 3-х років позбавлення волі засуджено екстрадованого з Іспанії мешканця Львова, якого розшукувала СБУ за звинуваченням в шахрайстві з фінансовими ресурсами та відмиванні коштів. Про це інформує прес-служба УСБУ у Львівській області.

Як встановили співробітники УСБУ у Львівській області, керівник одного з ТзОВ ще у 2001 році отримав кредит в одному з банків, частину якого, з метою легалізації всієї суми, використав для закупівлі зерна.

Згодом підприємець особисто підробив бухгалтерські документи і, не вказавши у фінансових звітах відомості про кредиторську заборгованість, незаконно отримав ще один кредит у філії іншого банку Львова. Коли ж зрозумів, що не в змозі повернути 300 тисяч гривень, виїхав з України за кордон.

Слідчий відділ УСБУ у Львівській області у 2003 році порушив кримінальну справу за ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами, що завдало великої матеріальної шкоди) та ч.1 ст.209 (легалізація грошових коштів, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Для затримання зловмисника СБУ звернулася до Національного центрального бюро Інтерполу в Україні з проханням оголосити міжнародний розшук підозрюваного та надала колегам матеріали про ймовірне місцеперебування втікача.

Розшукуваного шахрая затримали співробітники Інтерполу в Іспанії. 13 липня 2006 року відбулася його екстрадиція в Україну, а згодом і до Львова.

Після екстрадиції матеріали кримінальної справи було передано до Франківського районного суду Львова, який виніс звинувачувальний вирок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *