ОСТАННІ НОВИНИ

Герич спростував обвинувачення ГФЛ щодо власної бездіяльності

|

Начальник головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ігор Герич спростував закиди Громадського форуму Львова щодо власної бездіяльності та бездіяльності його управління в питанні обласної лікарні відновного лікування. Аби підкріпити слова, він навіть продемонстрував журналістам кілька кіп документів.

Так, за його словами, він – як начальник управління – уже у квітні 2005 року ознайомився зі ситуацією, у яку потрапила лікарня, і прогнозував, що затягування часу може спричинити те, що, власне, і сталось зараз: лікарню висиляють із приміщення в Брюховичах.

Пан Герич дивується, чому «опоненти» (ГФЛ та профспілки) сприймають факти та переконання навпаки. «Ми їм говоримо, що лікарню реорганізовують, а вони – ліквідовують. Ми їм пропонуємо роботу, а вони відмовляються і кажуть, що їх звільняють. На все чорне вони говорять біле», – дивувався він. Самі ж звинувачення, на його думку, схожі на «гру в антоніми».

«Ще з квітня 2005 року я писав низку звернень та повідомлень в адміністрацію та облраду. Ми проводили багато нарад та засідань. Ми шукали шляхи безболісного вирішення проблеми», – розповів він.

Ігор Герич також пояснив, що люди плутають поняття «припинення юридичного знаходження» із «ліквідацією». Ще він пояснив, що, відповідно до чинного законодавства, лікарню мусять реорганізувати, а працівники всі мають написати заяви на прийняття на роботу. Пан Герич укотре переконував, що всі 100 відсотків працівників лікарні матимуть ідентичну роботу. Зараз, за його словами, із більше ста працівників лише 40 написали заяви на роботу, а решта безпідставно не пишуть.

Водночас голова профспілки лікарні Ірина Платок чітко не пояснила, чому працівники відмовляються писати заяви. Її пояснення: лікарню ліквідовують і немає сенсу писати ті заяви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *