ОСТАННІ НОВИНИ

Замість «Галичини» у парламенті з’явиться «Львівщина»

|

Уже після святкового періоду у парламенті задокументують об’єднання «Львівщина», яке раніше думали назвати «Галичина». Про це повідомив народний депутат України від фракції БЮТ Андрій Шкіль. Питання бюджету та різдвяний період, за його словами, трохи пригальмували ситуацію із створення такого об’єднання, яке планувалось на кінець минулого року.

Проте, пан Шкіль зауважив, що назву ще можуть змінити, бо вона має охоплювати як Львів, так і цілу область. Раніше планували назвати об’єднання «Галичиною», однак у парламенті мають з’явитись подібні структури «Волинь», «Тернопільщина» тощо.

Андрій Шкіль переконаний, що таке об’єднання обов’язково буде дієвим. Бо, наприклад, над питанням бюджету депутати працювало окремо і це, на його думку, дало не найкращі результати. «Я відчуваю на собі певною мірою відповідальність за це», – констатував обранець.

«Є позабюджетні кошти, які треба буде розподіляти. Щодо Львова, то це місто, яке потребує до себе особливого фінансового ставлення. Ми працюємо над тим, аби вилучити, наприклад, якусь частину пам’яток із фінансування міста, бо це має бути на фінансуванні держави», – сказав він.

За його словами, депутати Писарчук, Радзієвський та низка інших провідних депутатів-львів’ян домовились провести облік галичан у парламенті. Так, з-поміж 38 галицьких обранців є лише 20 депутатів зі Львова. «Це ще не остаточне число, бо ще будуть просування», – зазначив А. Шкіль.

«Об’єднання і уряд мають співпрацювати разом», – резюмував нардеп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *