ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво УГКЦ провело зустріч з приводу місійної діяльності церкви

|

12 січня у Брюховичах під Львовом відбулася зустріч Глави УГКЦ з ректорами семінарій УГКЦ в Україні, настоятелями жіночих і чоловічих чинів та згромаджень, головами комісій УГКЦ з приводу місійної діяльності церкви.

Блаженніший Любомир назвав три види чи напрямки діяльності Церкви: пасторальний (парафіяльний), тобто праця на оформлених структурних одиницях – парафіях із приналежними до спільноти вірними; місійний – проповідування Євангелії для тих, хто ніколи не чув про Христа; екуменічний – діяльність, скерована на відновлення первісної єдності Церкви.

За словами Глави УГКЦ, сьогодні перед Церквою відкривається новий вид діяльності – душпастирство мігрантів. Для реалізації цього напрямку вже зроблено декілька конкретних кроків: Владику Гліба було призначено Апостольським візитатором для українців греко-католиків в Італії, Іспанії та Ірландії; відбулися душпастирські візити Владики Діонісія до Португалії, Румунії, країн Прибалтики та Греції; відбулися зустрічі Блаженнішого Любомира в рамках його візиту із відповідальними за міграцію урядовцями Німеччини та Великобританії; проведено благодійну збірку «Андріїв гріш» тощо. При цьому Предстоятель УГКЦ наголосив, що трудністю є знаходити «робітників» для цієї ниви – священиків, представників монашества, які були б готові піти та послужити вірним Церкви, де б вони не перебували.

Головним завданням сьогодні, за словами Предстоятеля УГКЦ, є потреба розбудити в народі місійну духовність. Вона полягає в тому, що кожний дбатиме не тільки про своє спасіння, а й старатиметься про спасіння свого ближнього. Крім того, учасники засідання сформулювали такі актуальні потреби у цій ділянці: церковних структур (заснування парафій, апостольських візитатур, екзархатів тощо); стратегії (що хочемо осягнути); священиків; монахинь та монахів; катехизації дітей та дорослих; підготовки потенційних кандидатів.

У підсумку учасники зустрічі вирішили до 6 лютого провести окремі засідання ректорів семінарій, настоятелів чоловічих та жіночих чинів і згромаджень, членів мирянських організацій та голів комісій. На зустрічі мають обговорити та накреслити конкретні пропозиції. Відтак, 6 лютого речники від кожної групи зустрінуться з Блаженнішим Любомиром і представлять свої напрацювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *