ОСТАННІ НОВИНИ

Будинки Львова заборонили облицьовувати штучними та сантехнічними матеріалами

|

Відтепер будинки у Львові заборонено облицьовувати штучними та сантехнічними матеріалами, зокрема, керамічною плиткою. Про це прес-службі Львівської міської ради повідомив директор Департаменту містобудування міськради Андрій Павлів.

„Для хорошої вентиляції вологості цоколь будинку завжди формувався з натурального каменю. Коли ж він обличковується плиткою чи іншими штучними матеріалами – то вологість з підвалу йде на стіну. Коли закривається зовнішня сторона цоколя, зупиняється природній відтік води з підвалів, зі стін і фундаментів. Це грубе порушення, яке призводить до конденсату та грибка на стінах”, – пояснив він.

Відтепер отримати дозвіл на відкриття будь-яких об’єктів на першому поверсі будівлі можна за кількох умов. По-перше, якщо це двоповерхова споруда, то необхідно пофарбувати два поверхи. По-друге, розміри вікон та дверей повинні відповідати історичному середовищу міста й історичним аналогам. По-третє, для цоколя повинен використовуватися природній камінь, або матеріали, які дозволяють будинку «дихати» та притаманні споруді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *