ОСТАННІ НОВИНИ

Розпочалася кампанія декларування доходів за 2006 рік

|

Із першого січня розпочалася кампанія декларування доходів фізичних осіб, отриманих у минулому році, передає відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області. Декларації слід заповнити і здати до 31 березня.

Подання декларацій обов ’язкове в таких випадках:

– у разі отримання ним протягом звітного 2006 року доходів, із яких під час нарахування чи виплати податок не утримували (наприклад – призів, подарунків, спадщини, інвестиційних прибутків);

– у разі отримання доходів від особи, яка не є податковим агентом (наприклад – доходів, одержаних від здавання власної нерухомості в оренду громадянам);

– або в разі отримання іноземних доходів.

Крім цього, мають право подати таку декларацію громадяни для отримання податкового кредиту.

Отже, платники податків, які у 2006 році понесли витрати, зокрема на навчання, та хочуть скористатись правом податкового кредиту, то їм звичайно вигідно подавати декларацію.

Крім того, згідно зі Законом, платник податку до 1 березня року, наступного за звітним, має право звернутися зі запитом до відповідного податкового органу з проханням заповнити річну податкову декларацію, а податковий орган зобов’язаний надати безоплатні послуги із такого заповнення.

У державних податкових інспекціях Львова та районів області створено сприятливі умови для приймання податкових декларацій та отримання консультацій щодо їх заповнення. Для платників податків у Львові такі консультації надають за адресою: Львів, 79003, вул. Стрийська, 35, а також телефоном 007 упродовж робочого дня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *