ОСТАННІ НОВИНИ

Закон про мораторій на вирубку карпатських лісів містить грубі фахові помилки

|

Український закон про мораторій на вирубку карпатських лісів містить безліч грубих фахових помилок, які перешкоджають у практиці лісівництва. Принаймні, так стверджує директор Інституту екології Карпат Михайло Голубець. Про це він повідомив під час сьогоднішнього розширеного засідання Лісівничої академії наук України з питання «Екологізації лісокористування в гірських лісах Карпат».

За його словами, закон «Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону» передбачений лише на 10 років і не має конкретного розмежування про рубку дуба, бука і смереки. «Я пропоную внести конкретні зміни до цього закону, удосконалити його. Передовсім замінити назву, звести питання до експлуатації лісів, а не до чогось іншого», – наголосив Михайло Голубець.

Про недосконалість закону стверджує й член Лісівничої академії наук України Степан Стойко. Окрім того, він розповів, що за останні 100 років середня температура на Львівщині підвищилася на 0,75 ºС. На думку Степана Стойко, це всеодно, що територію Карпат перенесли на 100 км південніше. Відповідно, така зміна негативно впливає на всю екосистему Карпат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *