ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють представництво Третейської палати України

|

Завтра у Львові запрацює представництво Третейської палати України, після того, як оберуть голову представництва і представлять під час виїзного засідання ТПУ. Про це під час прес-конференції повідомив голова Третейської палати України Віктор Самохвалов.

За його словами, це перше регіональне представництво ТПУ – ініціатива його утворення виходила саме від львівських третейських суддів. Проте аналогічні представництва будуть утворені у всіх регіонах – спочатку на півдні та півночі України, а потім – у Криму, зважаючи на статус автономії.

В.Самохвалов зазначив, що третейські суди розглядають до 30% цивільних справ від того обсягу, що припадає на суди загальної юрисдикції. У світі такі суди розглядають значно більше справ. Він зазначив, що більшість справ пов’язані із майновими стосунками: визнання права власності на нерухомість, усунення перешкод у користуванні майном, стягнення боргів та інше.

За його словами, зараз ТПУ розпочинає підвищувати кваліфікацію третейських судів – вони проходитимуть відповідні курси та отримуватимуть сертифікати. Крім того, підвищенню кваліфікації сприятиме спеціалізація судів за певними напрямками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *