ОСТАННІ НОВИНИ

Через неготовність мерії видавати дозволи на вуличну торгівлю потерпають підприємці

|

Від 1 січня цього року департамент економічної політики Львівської міської ради перейняв на себе функції райадміністрацій видачі дозволів на розташування МАФів для здійснення підприємницької діяльності (ятки, кіоски) та відкриття об’єктів торгівлі. Однак, за словами заступника заввідділу соціально-економічного розвитку Галицької РА Юрія Юрченка, у мерії досі не сформована чітка система та орган, який би видавав дозволи.

Відтак, підприємці, які зараз працюють на вулицях із дозволами, виданими на рік, не можуть поновити угоди лише через те, що адміністрація вже над цим не працює, а у міськраді ще немає до кого звертатись. Поновлювати угоди потрібно щоквартально.

«Ми не розуміємо доцільності перебирання цих функцій міською радою. У нас вже була напрацьована певна формула, система роботи», – зазначив пан Юрченко.

Сьогодні під час рейдової перевірки у Галицькому районі правоохоронці мали претензії до приватного підприємця, власника однієї з яток, Івана Данчевського. Підприємець показав дозвіл на продаж до квітня цього року, однак дозвіл цього кварталу ще не поновлений через такий казус реформ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *