ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию збудують новий катедральний храм

|

У Стрию збудують новий катедральний храм. Як повідомляє офіційний сайт УГКЦ, головний храм Стрийської єпархії спорудять на території Нижанківського парку.

Катедральний храм, висотою 45 метрів, вміщатиме близько 800 людей. Проект будівлі розробив київський архітектор Андрій Фейдаш. Відповідно до розробленої архітектурної пропозиції, окрім храму, катедральний комплекс також включатиме пасторальний центр. До його складу входитиме центр душпастирства родин, психологічна порадня для молодих подружь тощо.

До складу катедрального комплексу також входитиме музей речей сакрального і богослужбового вжитку, віднайдених у парафіях Стрийської єпархії. Уже зараз зібрано чисельну колекцію старовинних ікон, давні літургійні та метрикальні книги.

Відповідне рішення про виділення земельної ділянки під будівництво храму прийнято на сесії Стрийської міської ради від 14 грудня 2006 року. Згідно з цим рішенням, Єпархіальному управлінню Стрийської єпархії УГКЦ відведена і передана в оренду на три роки земельна ділянка загальною площею один гектар під будівництво катедрального храму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *