ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія з питань НС просить прокуратуру розслідувати справу витоку сірчаної кислоти

|

Учора під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ситуації, яка виникла на території колишнього заводу «Райдуга», де витекло близько 100 літрів небезпечної хімічної речовини, члени комісії вирішили звернутися до обласної прокуратури з проханням провести розслідування за цим фактом. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Засідання комісії відбувалося під головуванням першого заступника голови ЛОДА Валерія П’ятака. Заслухавши доповіді представників різних управлінь та установ, комісія вирішила: визначити ситуацію, що склалася 8 січня 2007 року на території колишнього ЗАТ “Райдуга” у Львові внаслідок аварійного виливу сірчаної кислоти, як надзвичайну об’єктового рівня; виконавчому комітету Львівської міської ради: вжити невідкладних заходів щодо локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, в тому числі перекачки залишків сірчаної кислоти у резервуар, придатний для її безпечного зберігання; визначити місце для безпечного зберігання залишків сірчаної кислоти та в разі необхідності вжити заходів щодо її нейтралізації; створити міжвідомчу комісію за участю причетних сторін для проведення інвентаризації господарського майнового комплексу, до складу якого входить аварійний резервуар з кислотою, з метою визначення власника зазначеного майнового комплексу та дотримання вимог чинного законодавства у процесі ліквідації підприємства ЗАТ “Райдуга”. Акт інвентаризації з висновками і пропозиціями подати до обласної комісії з питань ТЕБ та НС терміном до 31.01.07; у дводенний термін вишукати додаткові резервуари, придатні для безпечного зберігання сірчаної кислоти, що витікає з пошкодженого резервуару на території колишнього ЗАТ “Райдуга”; терміново звернутися до керівників підприємств відповідних галузей господарювання з пропозицією використати сірчану кислоту, виявлену на території заводу.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища Львівщини та обласна санепідемстанція повинні забезпечити посилений моніторинг за станом ґрунту та повітря у місці виливу кислоти.

Обласна санепідемстанція до 31 січня зобов’язана провести дослідження рідини, яка розміщена у чотирьох 30-кубових, двох однокубових та двох трьох кубових резервуарах і вибірково у 50-літрових резервуарах та подати результати аналізів щодо цього до обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Львівському обласному головному управлінню земельних ресурсів терміном до 11 січня потрібно надати до обласної комісії з питань ТЕБ та НС через управління з питань НС облдержадміністрації інформацію про нових власників (орендарів) земельних ділянок, що утворилися в результаті ліквідації ЗАТ “Райдуга” на його території, з визначенням меж ділянок на схемі.

Комісія також просить голову Господарського суду у Львівській області надати правову оцінку діям арбітражного керуючого з ліквідації ЗАТ “Райдуга”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *