ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада звинувачує Табачника в антиукраїнській діяльності

|

Депутати Львівської міської ради звинувачують віце-прем`єр-міністра України з гуманітарних питань Дмитра Табачника в антиукраїнській діяльності і вимагають його звільнення. Про це йдеться у заяві, підписаній головами фракцій міськради, яка сьогодні була озвучення на пленарному засіданні Львівської міської ради.

У заяві депутати висловлюють обурення з приводу антиукраїнських висловлювань Дмитра Табачника.

«У відвертому антиукраїнському висловлювання в інтерв`ю зі скандальним журналістом О.Бузиною Дмитро Табачник цинічно стверджує: «Нельзя вести культурную политику только в интересах узкого слоя украиноязычной интеллигенции, которая просто боится конкуренции во всем…» Вживаючи такий вислів, він висловлює повне нерозуміння того, що культурна політика ведеться в інтересах всього українського народу і повинна бути спрямована на посилення ролі української мови та культури у суспільстві», – сказано у заяві.

В заяві стверджується, що саме Табачник є «головною дійовою особою приниження української культури» в державі.

«Прикладом такої політики стало майже цілковите ігнорування української державної мови та української культури у новорічних телепрограмах нового, 2007 року. Ми вважаємо неприйнятним для українців надмірне переповнення телеефіру дешевою російською попсою та деякими програмами з підтекстом антиукраїнського значення», – сказано у заяві.

Депутати висловлюють протест проти такої практики і вимагають негайної відставки віце-прем`єр-міністра з гуманітарних питань Дмитра Табачника, повідомляє “Прес-тайм”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *