ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада дозволила тепловикам брати кредит під чесне слово Садового

|

Львівська міська рада сьогодні дала дозвіл двом комунальним теплопостачальним підприємствам міста взяти кредит у розмірі 25 мільйонів гривень на погашення боргів за газ.

Начальник управління інженерного господарства Іван Онисковець пояснив, що така необхідність виникла перед новим роком, бо газовики поставили категоричну вимогу стовідсоткових розрахунків у кінці року. За його ж словами, станом на 26 грудня борги тепловиків перед ДК «ГазУкаїни» становлять 42 мільйони гривень.

«Це не означає, що ми вже завтра візьмемо кредит і розрахуємося за газ. Дозвіл депутатів дає нам підставу для ведення переговорів. Процес взяття кредиту буде прозорим – і депутатський корпус у будь-який момент зможе його призупинити», –додав перший заступник міського голови Микола Одуха.

Утім поспішність, із якою просували питання, викликала в депутатів підозру. Відтак за ухвалу довелося голосувати двічі. Спершу згоду на взяття кредиту дали лише 38 міських обранців. А після обіцянки міського голови Андрія Садового, що ухвалу буде підписано лише тоді, коли її завізують чотири депутатські комісії, за кредит проголосували 48 депутатів.

Повернути взяті в кредит гроші мерія планує в січні, коли львів ’ яни розрахуються за тепло, спожите в грудні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *