ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорили проблему збереження Підгорецького замкового комплексу

|

Учасники круглого столу, який відбувся вчора, 21 грудня, і на якому обговорювали проблему збереження Підгорецького замкового комплексу, уклали спеціальну резолюцію збереження цієї архітектурної пам’ятки.

Як повідомляє Громадський форум Львова, який став організатором круглого столу, у резолюції йдеться про те, що для фінансового, матеріально-технічного забезпечення проекту “Концепції Державної програми збереження та використання комплексу «Підгорецький замок» у с. Підгірцях на 2006 – 2012 роки» необхідно об’єднати зусилля Львівської ОДА, депутатів сільської, районної, обласної рад, депутатів Верховної Ради, громадськості та політичних сил.

Окрім того, проектантам на сесіях районної та обласної рад потрібно погодити “Схему планування території з метою аналізу її існуючого стану, визначення охоронних зон пам’ятки і засад перспективного розвитку території».

Зі свого боку, для опрацювання проектно-кошторисної документації та реалізації програми розвитку інженерної інфраструктури замкового комплексу ЛОДА має отримати спеціальне фінансове забезпечення.

«Міністерству культури і туризму України, Міністерству освіти України, Міністерству будівництва і архітектури України, Львівській обласній раді та Львівській ОДА необхідно надати підтримку ініціативам у напрямі залучення студентського та волонтерського руху, зеленого туризму, проведення культурно-освітніх заходів, фестивалів з метою виведення із застою та занепаду території, відродження духовності села, поєднання його із зовнішнім світом», – йдеться у резолюції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *