ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації Львова запрошують місцеву владу до діалогу

|

Львівські громадські організації закликають місцеву владу до діалогу щодо ситуації, яка склалася після судового визнання незаконності рішення виконкому про підняття тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив журналістам координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех.

Зокрема, Громадська мережа «Опора», Громадський форум Львова, Львівська спілка захисту прав громадян та Асоціація платників податків пропонують місцевій владі провести «круглий стіл». Саме під час такого столу представники громадськості, різних політичних сил та міський голова Львова обговорять ситуацію, яка склалася довкола судового визнання незаконності рішення про підняття тарифів на послуги з водопостачання.

Як наголосив представник Громадської мережі «Опора» Олександр Неберикут, головна мета діалогу у форматі «круглого столу» – надати обговоренню цієї проблеми максимальної публічності та прозорості. «Вислови з боку влади про те, що вони можуть відключити мешканцям Львова гарячу воду на свята – це шантаж. Такі вислови неприпустимі у форматі діалогу», – підкреслив Олександр Неберикут. Окрім того, він зауважив, що головна мета зустрічі – встановити єдиний справедливий тариф. «Можна спрогнозувати, що тарифна епопея триватиме, але змінити ситуацію може позиція депутатів. Тому ми будемо апелювати саме до них», – наголосив Олександр Неберикут.

За словами представника «Львівської спілки захисту прав громадян» Сергія Компанійця, громадські організації Львова планують зробити два головні кроки. Перш за все, вони звернуться до прокуратури за притягнення до відповідальності щодо невиконання рішень суду. «Після того, як постанова Львівського апеляційного суду набрала чинності, влада зобов’язана виконувати рішення. І ми за круглим столом запитаємо, а як вона це робитиме», – сказав він. Стосовно другого питання, то Сергій Компанієць наголосив, що є обласна інспекція цін, яка зобов’язана слідкувати за дотриманням тарифів. «Вона має зробити припис і перерахунок коштів у “Водоканалі”», – наголосив він.

Як підсумував Олег Мацех, якщо влада відмовиться сісти за стіл переговорів, громадські організації Львова проводитимуть масові акції протесу.

Найімовірніше круглий стіл відбудеться 26 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *