ОСТАННІ НОВИНИ

У суботу вшановуватимуть пам’ять патріотів Біласа та Данилишина

|

Представники УНП, КУНу, УНР, УРП «Собор» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода» цієї суботи разом ушановуватимуть пам’ять українських патріотів Василя Біласа та Дмитра Данилишина. Про це повідомила прес-служба ЛОО Української народної партії .

Цієї суботи, 23 грудня, виповнюється 74 роки з дня страти польською владою у Львові в тюрмі “Бригідки” членів УВО-ОУН Василя Біласа та Дмитра Данилишина.

Обидва входили до складу дрогобицької бойової групи ОУН і були виконавцями важливих завдань організації. Невдовзі після бойової операції в Городку під Львовом (30.11.32 р.) їх схопили та стратили.

З метою вшанування пам’яті українських патріотів львівські організації правих партій (УНП, КУН, УНР, УРП «Собор», ВО «Свобода») проведуть спільну акцію. Так, о 6.30 ранку – у час страти Біласа і Данилишина – відбудеться вшанування пам’яті патріотів біля стіни тюрми “Бригідки” , що на вулиці Городоцькій, 20. О 12.00 заплановане вшанування пам’яті на могилах В. Біласа і Д. Данилишина. Збір учасників акції на молебень – біля центрального входу на Янівське кладовище об 11.30.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *