ОСТАННІ НОВИНИ

Відповідальність за мову на білбордах Фаріон покладає на чиновників з мерії

|

Депутатка Львівської обласної ради Ірина Фаріон знайшла винного у проблемі функціонування української мови у Львові. «Ця істота, бо це навіть не людина, яка надає дозволи на встановлення зовнішньої реклами у Львові – начальник адміністративно-технічного управління Василь Скрипічайко», – заявила вона під час засідання комісії Львівської обласної ради з контролю за дотриманням законодавства у сфері функціонування української мови.

Причиною такого звинувачення стали фото, які продемонстрував присутнім депутат облради Андрій Микуш. На цих фотографіях були зображені мовні помилки на білбордах та зображення закладів Львова із вивісками російською та польською мовами. «Дозволи на таку ганебність дає міська рада, зокрема адміністративно-технічне управління», – зазначила депутатка.

У відповідь на таке звинувачення відповіла начальник відділу зовнішньої реклами комунального підприємства «Крокус-послуги» Олена Святій, яка зауважила, що чинне законодавство не передбачає невидачі дозволів на встановлення реклами. Окрім того, закон України «Про рекламу» передбачає заборону змінювати зміст та форму реклами. «Ми не маємо права втручатися у зміст та форму реклами», – пояснила вона.

Присутній на засіданні комісії депутат облради Ростислав Новоженець у пошуку винного у проблемі функціонування української мови пішов ще далі: «У всьому винен пан Садовий, бо він підбирає кадри, а якщо взяти вище, то винен пан Олійник».

Запрошені керівники рекламних агенцій наголосили на тому, що їхні обов’язки лише здавати в оренду чисті білборди, а не слідкувати за змістом написаного.

У результаті дискусій та обговорень усі сторони дійшли висновку щодо необхідності внесення змін до закону України «Про рекламу», зокрема, передбачити пункти, які б дозволяли слідкувати за мовою та змістом реклами.

Це вже друге засідання мовної комісії, яку очолює заступник голови облради Іван Денькович. За його словами, багато членів комісії не беруть участі у засіданні комісії. Серед них: Батенко, Дорощук, Іваничук, Пітко, Станік, Панькевич та Федорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *