ОСТАННІ НОВИНИ

При прокуратурі області та УСБУ також хочуть створити громадські ради

|

При прокуратурі області та СБУ у Львівській області планують створити громадські ради, повідомив сьогодні під час прес-конференції активіст ГМ «Опора» Тарас Гаталяк під час засідання Львівського прес-клубу реформ на тему: «Коли і як правоохоронні органи в Україні порушують права людини?».. «Ми вже зараз ведемо роботу над створенням цих рад», – сказав він. За його словами, аби створити такі громадські ради, повинна бути вказівка з Генпрокуратури України та з СБУ.

За місяць роботи громадської ради при УМВСУ у Львівській області до неї надійшло близько 15 скарг (перше засідання громадської ради відбулося 10 листопада). «Переважно це скарги на неправомірні дії працівників райвідділів міліції. Дуже часто працівники правоохоронних органів порушують права неповнолітніх. Все доводиться вирішувати через керівництво УМВСУ у Львівській області, а це не є нормально», – говорить Т. Гаталяк.

За його c ловами, ніхто в Україні не застрахований від свавілля правоохоронних органів. «Я це відчув на собі (йдеться про справу з «фальшивими молдавськими леями», де Т. Гаталяка звинувачували у друкуванні фальшивих молдавських лей), коли мої права порушувалися на кожному кроці. В результаті ті, хто це робив отримали … підвищення», – зауважує Т. Гаталяк.

Додамо, що 11 грудня Тарас Гаталяк оголосив триденне сухе голодування на знак протесту проти порушення прав людини в Україні. До нього долучилися ще троє осіб – голова міжнародної ГО «Українська асоціація міжнародної амністії» Наталія Дульнева, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський та правозахисник Євген Захаров, передає ЗІК.

Т. Гаталяк повідомив, що вчора він зустрівся із комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергом, під час візиту останнього до Львова, і передав йому матеріали у своїй справі з «фальшивими молдавськими леями». «Комісар пообіцяв розібратися із цією справою», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *