ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівтеплоенерго» хочуть віддати в концесію

|

Депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк прогнозує, що в найближчому майбутньому місто матиме великі проблеми з теплопостачальними підприємствами. Щоб уникнути їх, депутат пропонує міській раді радикально вирішити віддати підприємства в концесію або в оренду.

«Протягом 2007 року нам треба прийняти радикальне рішення про передачу цих підприємств в концесію або оренду. Тому що місто не в стані влити інвестиції в енергозбереження. А ціна на газ постійно зростає», – зазначив Юрій Кужелюк.

За його словами, тема передачі теплопостачальних підприємств міста в концесію не нова. Її активно порушували ще минулої каденції. За даними депутата, львівським тепловим господарством зацікавилися французи та німці.

«Основний бич – це ціна на газ. У нас є три монополісти-монстри, які через нього з ’ їдають велику частину бюджету. Тому треба думати про інвестиції в теплове господарство, щоб воно не їло стільки газу. Маємо бути готові до того, що ціна на нього буде 230 доларів», – зазначив Ю. Кужелюк.

Наразі все залежить від політичного рішення міського голови та міської ради.

«Якщо місто не вирішить у наступному році, що робити з тепловиками, то матимемо великі проблеми. Бо цього року чверть фонду розвитку пішла на оплату газу», – застеріг Ю. Кужелюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *