ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч Львівська СЕС оштрафувала операторів 12 базових станцій стільникового зв’язку

|

Цьогоріч Львівська санепідемстанція використала штрафні санкції щодо операторів 12 базових станцій стільникового зв’язку. Окрім того, винесла три постанови про тимчасову заборону функціонування таких станцій. Як розповіла під час сьогоднішнього круглого столу «Чому оператори мобільного зв`язку не погоджують встановлення базових станцій з міською владою і що від цього втрачає громада?, – завідувач санітарно-гігієнічного відділу Львівської санепідемстанції (СЕС) Наталія Шевченко. – Ці штрафи стали наслідком поганого опрацювання потрібної дозвільної документації по лінії держсанепідемслужби”.

За словами Наталії Шевченко, траплялися також випадки зі зверненнями громадян про шкідливий вплив базових стільникових станцій на здоров’я людей. «Жодне з цих звернень не підтвердилося», – наголосила Наталія Шевченко.

«Відповідне обладнання для замірів фонового навантаження БССЗ є лише в обласній санепідемстанції. Це ускладнює оперативність роботи. Адже коли такий прилад єдиний на території області, то нам важко оперативно реагувати на звернення населення», – сказала вона. Окрім того, Наталія Шевченко розповіла, що наразі міська СЕС звернулася до Львівської міської ради з проханням закупити для неї пристрій з вимірювання фонового навантаження від базових станцій стільникового зв’язку.

Щодо найпоширеніших порушників, то завідувач санітарно-гігієнічного відділу Львівської санепідемстанції назвала таких відомих операторів мобільного зв’язку, як «Київстар», «Астеліт», «Український мобільний зв’язок».

Зі свого боку,начальник відділу захисту населення і територій управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Євген Басан наголосив, що насправді невідомо, яку шкоду людям завдають базові станції стільникового зв’язку. За його словами, управління зверталося до мобільного оператора«Київстар» з проханням надати розрахунки сумарного випромінювання радіопотоку з однієї зі станцій. Проте оператор проігнорував прохання.

До речі, сума штрафу у разі порушення оператором мобільного зв’язку відповідної документації стандартна, вона сягає від 102 гривень до 425 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *