ОСТАННІ НОВИНИ

Відсутність ліцензії не дозволяє «Львів ТБ» розвивати мережу мовлення

|

Незважаючи на те, що комунальна телекомпанія «Львів ТБ» має задовільну телевізійну мережу, транслювати свої передачі у віддалених регіонах області компанія не може через відсутність ліцензії. Про це сьогодні під час засідання комісії з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму повідомив директор «Львів ТБ» Михайло Хвойницький.

На даний час мережею станцій ретрансляції та підсилення телевізійного сигналу охоплена значна частина області, однак є ще чимало населених пунктів, які не мають можливості оглядати місцеве телебачення. На наступні роки керівництво телекомпанії розробило програму для тотального покриття області телевізійним сигналом.

За словами пана Хвойницького, пріоритетним для телеканалу зараз є отримання ліцензії на власну частоту мовлення та освоєння власного телевізійного простору. Відтак у своєму виступі він просив депутатів Львівської обласної ради внести у порядок денний сесії облради питання звернення до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України з проханням надати ліцензію на мережу.

Так, минулого року з бюджету було виділено 1 мільйон 814 тисяч гривень на закупівлю восьми телевізійних передавачів, однак включити їх без ліцензії не можна.

«З 2000 року ми інвестували багато коштів на розвиток мережі, однак досі у Самбірському, Старосамбірському та Турківському районіє люди, які не можуть дивитись наш регіональний канал. З Нацради ми отримуємо лише відписки. Така мережа є лише на Луганщині та на Львівщині. Складається враження, що нас просто ігнорують у питанні видачі ліцензії на ті райони, де є передавачі», – зазначив Михайло Хвойницький.

Зі свого бокуприсутні в. о. начальника Львівського ОРТПЦ пан Пінкевич та представник Нацради з питань телебачення та радіомовлення України у Львівській області пан Цеголко порадили створити спеціальну комісію, яка б вивчила питання «Львів ТБ» та дала певні напрацювання в плані стратегії розвитку регіонального мовлення телекомпанії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *