ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий провів «нетипові» студентські слухання

|

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий радився зі студентами-економістами НУ «Львівська політехніка», як витрачати бюджетні кошти. Захід назвали громадським обговорення капіталовкладень фонду розвитку. Присутні на ньому громадські організації назвали подію показовою і непотрібною. Натомість мер охарактеризував її як нетипову та залишився задоволеним.

Пріоритетні напрями капіталовкладень на 2007 – 2010 роки студентам представив заступник міського голови з питань економічної та соціальної політики Олег Синютка. Він повідомив, що на першочергові потреби, з якими визначилася місцева влада, потрібно 2 мільярди гривень. Оскільки фонд розвитку не перевищує 120 мільйонів, ці кошти розписали на чотири роки. Чи згодна з такими планами громада, сьогодні запитали у студентів-політехніків.

Громадські організації розкритикували такий хід міської влади і сказали, що обговорення не дадуть жодного результату. «Відбувається не обговорення, а лекція для студентів. Оскільки їх попередньо не ознайомили. От тільки цікаво, чому студентів інших навчальних закладів не запросили», – прокоментував подію голова «Комітету громадського контролю» Іван Грицик.

Натомість міський голова заявив, що йому цікаво почути думку насамперед студента. «На жаль, ніколи у Львові в широкій площині такого не робили. Це відбувається вперше. Я хочу, щоб студенти цим питанням володіли, бо навіть не всі депутати ним цікавляться. Це довга дорога, але ми нею вже йдемо», – сказав Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *