ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах говоритимуть про тверезий спосіб життя

|

Протягом 15-16 грудня в Брюховичах відбудеться вишкіл представників усіх українських єпархій, які беруть участь у проекті з боротьби за тверезий спосіб життя. Як повідомляє офіційний сайт УГКЦ, саме цей проект затвердили під час роботи Тридцять другої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, який тривав протягом 20-21 жовтня.

Під час вишколу учасники отримають практичні знання, потрібні для роботи зі залежними людьми. «Для цього вишколу ми запросили людей із різних сфер професійної діяльності, які зіштовхуються з проблемою алкоголізму: теолога, психотерапевта, нарколога, соціального працівника, «тверезого алкоголіка», – повідомив голова підкомісії «За тверезість життя» Андрій Логін.

Крім того, він розповів, що до початку Великого посту в усіх єпархіях та екзархатах проводять широкомасштабну роботу. До того часу представники єпархій повинні обрати людей, із якими вони працюватимуть. «Для цього нам потрібна підтримка, потрібна фахова література, проповіді на цю тему. Хочемо також запросити до співпраці ЗМІ, щоби вони також висвітлювали цю проблему», – наголосив голова підкомісії «За тверезість життя».

Паралельно представники підкомісії хочуть згуртувати навколо себе волонтерів, громадські організації та всіх людей, не байдужих до цієї проблеми. У подальшому – спонукати до створення братств тверезості.

Як розповів Андрій Логін, підкомісія хоче залучити до співпраці й органи влади. На його думку, логічним завершенням цього проекту стане створення реабілітаційних центрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *