ОСТАННІ НОВИНИ

Програму поводження з побутовими відходами прийняли за основу

|

Обласну програму поводження з твердими побутовими відходами депутати обласної ради прийняли за основу. За таке рішення проголосували 103 депутати. Як зазначив голова обласної ради Мирослав Сеник, упродовж півроку їхні розробники разом з депутатським корпусом мають доопрацювати цей документ і винести його на остаточне затвердження обласної ради.

Згідно з програмою, передбачено втілити процес сортування сміття на початковому етапі та утворення кількох районних заводів із сортування сміття на територіях поблизу Львова, Стрия, Червонограда, Ходорова та у Жовківському районі. За словами начальниці управління житлово-комунального господарства ЛОДА Ольги Худюк, на цій території проживає майже 85% населення області, а в подальшій перспективі передбачено будівництво таких заводів для Золочівського та Бродівського районів і для гірських районів області. Крім того, планують побудову заводу для термічної переробки сміття.

Реалізація програми розрахована на 2006-2015 роки, і її загальний кошторис – на понад мільярд гривень. Із цієї суми на будівництво заводів у районах прогнозують витратити 799 млн гривень, на придбання механізмів та машин – майже 300 мільйонів і 5,8 млн – на проектно-пошукові роботи.

Водночас у програмі не було чітко зазначено, звідки ці кошти мають надійти, хоча зазначено, що її розробники сподіваються на участь іноземних інвесторів.

Саме відсутність чіткого фінансового плану стала каменем спотикання для повного прийняття програми. Частина депутатів пропонували не приймати її взагалі, а інші – відправити на доопрацювання. Відтак було прийнято компромісне рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *