ОСТАННІ НОВИНИ

Гладія можуть виключити з фракції БЮТ

|

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов не виключає, що тих депутатів від БЮТ, які проголосували за постанову щодо міністра Юрія Луценка, можуть виключити з фракції. Про це він заявив журналістам у четвер, передає «Українська правда». «Я не виключаю цього», – сказав Турчинов у відповідь на запитання журналістів.

За його словами, фракція проведе внутрішнє розслідування того, що сталося, і на засіданні у п’ятницю «вирішуватиме питання щодо кожного депутата, які порушили фракційну дисципліну». «Люди, які проголосували сьогодні за це рішення, завдали дуже серйозної шкоди БЮТ, бо нас не цікавить відставка Луценка, нас цікавить звільнення Януковича», – підкреслив він.

Турчинов нагадав, що, незважаючи на те, що БЮТ негативно ставиться до роботи Луценка, фракція ухвалила рішення не голосувати за постанову.

Позицію Турчинова підтримала і лідер БЮТу Юлія Тимошенко. «Завтра на засіданні нашої фракції я звернуся до депутатів з проханням поставити на голосування питання про те, що люди, які підтримали сьогодні відставку Луценка, більше не є членами нашої політичної команди. Мені шкода, що особисті інтереси окремих депутатів увійшли в конфлікт з рішенням фракції, яке приймалося демократично і публічно. З іншого боку, добре, що ми тепер знаємо „людей Януковича” у фракції в обличчя. Це саме ті депутати, які вже давно де-факто належать до команди Януковича і не мають нічого спільного з нашою політичною силою. Вони не мають права перебувати в нашій фракції», – заявила Тимошенко.

Серед 18 членів фракції БЮТ, які підтримали постанову з рекомендацією звільнення Луценка, – колишній губернатор Львівщини Михайло Гладій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *