ОСТАННІ НОВИНИ

Позачергової сесії обласної ради не буде

|

Позачергової сесії Львівської обласної ради, запланованої на 28 листопада, не буде. У вівторок депутати проведуть чергове засідання облради, де заслухають інформацію керівників силових структур Львівщини: прокурора області Анатолія Пришка, начальника УМВСУ у Львівській області Віталія Максимова, голову Апеляційного суду Львівщини Валентина Государського, голову управління СБУ Володимира Хімея та голову координаційної ради з боротьби з організованою злочинністю, яким є голова ОДА Петро Олійник. Таке рішення підтримали сьогодні члени президії облради під час засідання.

Керівників силових структур області слухатимуть другим питанням у порядку денному. На основі наданої депутатам інформації, під час сесії створять робочу групу, до якої ввійдуть представники облради, СБУ, управління МВСУ Львівщини та прокуратури.

На початку засідання голова облради Мирослав Сеник повідомив членам президії про те, що зустрічався із керівниками різних державних силових органів, які попросили не проводити в такому форматі слухання стосовно розслідування гучних кримінальних справ. «Немає сенсу проводити позачергову сесію спеціально для того, аби послухати керівників силових структур, оскільки вони в інтересах слідства не розголошуватимуть ані версії, які вони розглядають, ані те, що їм зараз відомо», – зазначив пан Сеник.

Окрім того, голова облради нагадав, що відразу ж після попереднього засідання президії, коли було вирішено запросити керівників СБУ, МВСУ, РНБОУ та генпрокурори, у Києві виникла серйозна реакція: кожна структура направила свої робочі групи в область. «Керівництво області 12 грудня звітуватиме на засіданні РНБОУ», – додав він.

«Мені не подобається те, що розпочалось з ’ ясовування стосунків між силовими структурами. У мене склалось враження, що дехто чекає на наше рішення про незадовільну роботу місцевого керівництва для того, аби опертись на нього у своїх управлінських рішеннях», – сказав Мирослав Сеник.

Відтак, 28 листопада відбудеться чергова сесія облради, на якій опісля інформації силовиків, депутати розглядатимуть низку важливих економічних та господарських питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *