ОСТАННІ НОВИНИ

Засідала комісія, що розглядає порушення закону про охорону культурної спадщини

|

Перше засідання комісії Львівської міської ради, створеної Розпорядженням міського голови від 17.11.06 для розгляду подання прокурора міста Львова №529-вих «Про усунення порушень законодавства про охорону культурної спадщини», відбулося сьогодні, передає прес-служба Громадського форуму Львова.

У згаданому поданні йдеться про численні порушення законодавства України про охорону культурної спадщини посадовцями Львова. Висновки зроблено на підставі перевірки прокуратурою міста Управління охорони історичного середовища та інших дотичних управлінь, їхніх структурних підрозділів. У поданні вказано, що перевірку здійснювали на звернення депутатів ЛМР та Громадського форуму Львова, зокрема в частині проведення виробничих робіт на пл. Ринок.

У документі зазначено вимоги прокурора міста щодо вжиття невідкладних заходів з усунення виявлених порушень і вирішення питання притягнення до дисциплінарної відповідальності та відповідності займаній посаді начальника Управління охорони історичного середовища Львівської міськради А. Левика, керівників низки інших управлінь та підрозділів.

Під час засідання ухвалено рішення вивчити порушені питання, для чого звернутися до членів депутатської комісії, створеної на сесії ЛМР на вимогу журналістської акції “Антируїна”, а також до керівників управлінь та підрозділів міськвиконкому з проханням подати свої висновки щодо суті порушеного питання. Також дано доручення начальнику юридичного управління Гелені Пайонкевич провести аналіз зазначених порушень та доповісти на наступному засіданні.

Наступне засідання комісії відбудеться у вівторок, 28 листопада 2006 року. На ньому планують заслухати керівників відповідних управлінь ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *