ОСТАННІ НОВИНИ

Мороз хоче змінити виборче законодавство

|

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз вважає, що чинна виборча система потребує вдосконалення і він має вже готові пропозиції. Про це він сказав під час прес-конференції.

На його думку, варто іти за моделями виборів, прийнятими у Польщі та Туреччині, коли виборці голосують за конкретних представників певної партії, а не за партійний список загалом. По кожному округу виставляють певне число представників партії, які йдуть за алфавітом, а виборці голосують за конкретних людей. І той, хто набере найбільше голосів, посідає найвище місце.

Олександр Мороз вважає, що така схема з одного боку зв’язує інтереси партій і територій, а з другого боку, змушує працювати на виборах не лише лідерів політичних організацій, а всіх кандидатів зі списку, адже той, хто працюватиме найбільш плідно, матиме шанс пройти до парламенту. «Бо у нас так виходить, що ті, хто в списках посідає до 50 місця, нічого не роблять, бо й так пройдуть, а ті, хто після сотого так само нічого не роблять, бо знають, що не пройдуть і виходить, що тільки лідер працює» – сказав він.

О.Мороз зазначив, що свого часу пропонував цей проект, однак рухівці, комуністи і «Батьківщина» були проти. «Цей проект передбачає ротацію еліт у партіях, тому вони не голосували за нього» – зазначив лідер соціалістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *