ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконне паркування спорожнить кишеню водія максимум на 8,50 грн

|

«За незаконно припарковану машину власнику транспортного засобу загрожує штраф від 3, 40 грн до 8,50 грн. Зараз Верховна Рада розглядає законопроект щодо збільшення суми штрафу», – повідомив сьогодні, 21 листопада, під час спільного рейду працівників управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради та першого міжрайонного відділу ДАІ УМВС у Львівській області центральними вулицями Львова заступник начальника управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Ігор Собенко.

У Львові є 28 визначених місць для паркування транспортних засобів та 150 автостоянок. За десять місяців цього року за паркування в місті зібрано 419 тис. грн, хоча реально ця цифра могла б становити 700 тис. грн. Визначена ставка збору за паркування – 1 грн за годину. За десять місяців цього року ДАІ скерувало у суд 1078 адміністративних протоколів за паркування транспорту в недозволених місцях. Щодня у Львову евакуюють близько 6 машин за грубі порушення правил паркування. Оплата штрафу та транспортування на арешт-майданчик обходиться водію близько 200 грн.

За словами І. Собенка, транспортування машин на арешт-майданчики тими евакуаторам, що є у Львові зараз, справа досить важка. «Існує ризик пошкодження машини, не кожну машину можна евакуювати. До кінця цього року ми плануємо придбати два нових евакуатора, за допомогою яких ми зможемо евакуйовувати будь-які машини», – додав він.

Машини, припарковані у недозволеному місці, створюють безліч незручностей для снігоочисної техніки. Сьогодні представники ЛКП «Управління муніципальної дружини» на всі транспортні засоби, припарковані у недозволених місцях, зробили звернення від Львівської міської ради з проханням не залишати машини на проїжджій частині вулиць.

Для вирішення проблеми паркування у Львові планують збудувати 11 підземно-наземних паркінгів.

У Львові налічується близько 80 тис. транспортних засобів, у Львівській області – 150 тис. одиниць транспорту. Передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *