ОСТАННІ НОВИНИ

У Трускавці незаконно будують дев’ятиповерхівку

|

У Трускавці на місці дитячого майданчика незаконно будують дев’ятиповерховий будинок. Як повідомляє прес-служба львівської «Пори», замовником будівництва є ПП «Норія».

«Із дозволом на це будівництво сталася ціла купа казусів. Згідно з планом детальної забудови цього мікрорайону, на цій території було передбачено тільки двоповерховий будинок. Міська рада попереднього скликання дозволила будівництво багатоквартирного будинку, а управління архітектури і містобудування «обмежило» будівлю дев’ятьма поверхами. Найцікавіше те, що майбутній н-поверховий будинок примикає до п’ятиповерхівки, врізаючись за 40 см від вікон, а думки мешканців ніхто навіть і не запитав», – розповів депутат Трускавецької міської ради, голова Трускавецької організації ГП «ПОРА» Юрій Яворський. За його словами, депутати від «ПОРИ» намагалися довідатися в головного архітектора міста, як без містобудівельного обґрунтування може відбуватися будівництво. Проте архітектор сказав, що обґрунтування не потрібно.

«Питання незаконного будівництва ми порушили на засіданні виконавчого комітету Трускавецької міської ради, і він видав рішення про призупинення будівництва до приведення технічної документації у відповідність до генплану. Крім того, виконком обмежив поверховість будинку до п’яти поверхів», – наголосив Юрій Яворський.

Він також повідомив, що наразі директор фірми забудовника подав до господарського суду на міську раду. Засідання суду відбудеться 21 листопада.

«Конфлікт ПП «Норія» з мешканцями почався перед виборами. Тоді мешканці, подаючи позов на незаконну забудову, попросили допомоги в «ПОРИ». Врешті з’ясувалося, що ПП «Норія» не тільки виграла суд, а що вже минув термін апеляції. Видно, хлопці-забудовники дуже мотивовані закінчити це будівництво, не зважаючи ні на чиї інтереси», – підкреслив Юрій Яворський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *